Ελληνικά English

Ξεκινάει η αλλαγή του οδοφωτισμού στο δήμο Παπάγου – Χολαργού

Μία  μεγάλη μέρα ξεκίνησε  για τον Δήμο Παπάγου – Χολαργού. Την Παρασκευή 20 Σεπτεμβρίου 2019 υπογράφηκε η Σύμβαση Ενεργειακής Αναβάθμισης και Αυτοματοποίησης των συστημάτων Οδοφωτισμού του Δήμου με έξυπνα φωτιστικά τεχνολογίας  Led και η ανάπτυξη καινοτόμων εφαρμογών Smart Cities.

Όπως τόνισε ο Δήμαρχος Παπάγου – Χολαργού, κύριος Ηλίας Αποστολόπουλος «σήμερα ένα ακόμη έργο, με σημαντικό όφελος για τον  Δήμο και για τους πολίτες, πήρε το δρόμο της υλοποίησης μετά από μια διετία προετοιμασίας και ωρίμανσης του».

Το συγκεκριμένο έργο είναι Σύμβαση Ενεργειακής Απόδοσης (ΣΕΑ).  Ειδικότερα, ο Δήμαρχος Παπάγου – Χολαργού τόνισε ότι ο Δήμος δεν θα χρειασθεί να δαπανήσει ούτε ένα ευρώ από νέους πόρους για την πραγματοποίηση της επένδυσης, καθώς το κόστος της θα καλυφθεί  αποκλειστικά και μόνον από τους πόρους που αυτή θα εξοικονομήσει.

Με την ολοκλήρωση του έργου, ο Δήμος Παπάγου – Χολαργού θα είναι πλέον μία ΕΞΥΠΝΗ ΠΟΛΗ (SMART CITY), καθώς στα πλαίσια του έργου:

  • θα εγκατασταθούν 700 φωτιστικά σώματα σύγχρονης τεχνολογίας τύπου LED, στο σύνολο της γεωγραφικής έκτασης του Δήμου.
  • θα εφαρμοσθούν πρότυπα και προδιαγραφές για την παροχή φωτισμού, ανάλογα με κάθε κατηγορία οδών (13201/2015) και θα παρακολουθούνται διεξοδικά σε όλη τη διάρκεια της συμβατικής περιόδου από πιστοποιημένο Ανεξάρτητο Ελεγκτή (μέλος του Μητρώου ΕΕΥ – Υ.Α. ΔΕΠΕΑ/Γ/οικ.176381/21.06.2018: “Επιχειρήσεις Ενεργειακών Υπηρεσιών, Λειτουργία, Μητρώο και Κώδικας δεοντολογίας Επιχειρήσεων Ενεργειακών Υπηρεσιών” – ΦΕΚ 2672/Β’/6-06-2018).
  • θα εγκατασταθούν Συστήματα Τηλεδιαχείρισης – Ελέγχου Ενέργειας – Προληπτικής Συντήρησης για το σύνολο της υποδομής του Δήμου,
  • θα αναπτυχθεί η πλατφόρμα ΕΞΥΠΝΗΣ ΠΟΛΗΣ (SMART CITIES) που θα  περιλαμβάνει τα παρακάτω υπό-συστήματα :
  1. Σύστημα Τηλεδιαχείρισης Φωτισμού,
  2. Σύστημα Ελέγχου Ενέργειας,
  3. Σύστημα Προληπτικής Συντήρησης,
  4. Σύστημα Έξυπνης Στάθμευσης.
  5. Σύστημα Διαχείρισης Σημείων Ελεύθερης Πρόσβασης WiFi.