Ελληνικά English

Περισσότερο φως στην Λάρισα!

Δήμος Λάρισας και η GlobiLED υπέγραψαν πρόσφατα στο Δημαρχείο της Λάρισας σύμβαση για την έναρξη του έργου προμήθειας και εγκατάστασης νέας τεχνολογίας LED οδοφωτιστικών, μετά από ανοιχτό διαγωνισμό που είχε προκηρύξει ο Δήμος.
Πιο συγκεκριμένα, το αμέσως επόμενο διάστημα ο δήμος Λαρισαίων πρόκειται να προχωρήσει στην αντικατάσταση 3.723 συμβατικών φωτιστικών σωμάτων με «έξυπνα» τηλεδιαχειριζόμενα φωτιστικά, σύγχρονης τεχνολογίας τύπου LED.

Τα νέα φωτιστικά θα εγκατασταθούν παντού: Σε δρόμους, πλατείες, άλση και γενικότερα σε όλους τους κοινόχρηστους χώρους που υπάγονται στην αρμοδιότητα του δήμου Λάρισας.

Παράλληλα θα γίνει προμήθεια και εγκατάσταση Συστήματος Τηλελέγχου – Τηλεχειρισμού & Ελέγχου Ενέργειας και Συστήματος Προληπτικής Συντήρησης, ώστε να είναι δυνατή η απομακρυσμένη διαχείριση του νέου δημοτικού φωτισμού και να προλαμβάνονται ή να αποκαθίστανται άμεσα οι όποιες βλάβες στο δίκτυο.

Τα οφέλη για το δήμο Λαρισαίων είναι πολλά μιας και με το συγκεκριμένο έργο ο δήμος Λαρισαίων μπαίνει στη λίστα με τους πρώτους δήμους στην Ελλάδα που έχουν ήδη προχωρήσει ή πρόκειται άμεσα να προχωρήσουν στον εκσυγχρονισμό του δημοτικού φωτισμού, με πολλαπλά οφέλη για την πόλη και τους δημότες.  Συγκεκριμένα, με την αντικατάσταση 3.723 συμβατικών φωτιστικών σωμάτων με «έξυπνα» τηλε-διαχειριζόμενα φωτιστικά, σύγχρονης τεχνολογίας τύπου LED:

-Η (εγγυημένη) εξοικονόμηση ενέργειας φτάνει στο 76%.

-Η, επίσης, εγγυημένη μείωση ενεργειακού αποτυπώματος αναμένεται να ανέλθει σε 2.300,50 τόνους CO2/έτος.

-Ενισχύεται το αίσθήμα ασφάλειας των πολιτών, καθώς το άπλετο φως των σύγχρονων φωτιστικών LED, θα φτάσει ακόμη και την πιο απόμερη γωνιά του δήμου.

-Αναβαθμίζεται αισθητικά η πόλη, με θετικές επιπτώσεις στην πολιτιστική, κοινωνική και οικονομική ζωή της.