Ελληνικά English

Ο ΔΗΜΟΣ ΣΑΡΩΝΙΚΟΥ ΑΛΛΑΖΕΙ ΤΟΝ ΟΔΟΦΩΤΙΣΜΟ TOY ΚΑΙ ΓΙΝΕΤΑΙ ΜΙΑ ΕΞΥΠΝΗ ΠΟΛΗ!

Από την  Τετάρτη 7 Μαρτίου 2019, ξεκίνησε το έργο  αναβάθμισης και αυτοματοποίησης των συστημάτων οδοφωτισμού του Δήμου Σαρωνικού με στόχο ο Σαρωνικός, ένας μεγάλος δήμος της Αττικής, να γίνει μία έξυπνη πόλη!

Συγκεκριμένα ο δήμαρχος Σαρωνικού, κύριος Γιώργος  Σωφρόνης δήλωσε «σήμερα ένα ακόμη έργο, με σημαντικό όφελος για τον  Δήμο και για τους πολίτες, πήρε το δρόμο της υλοποίησης». ΄

Όπως τόνισε ο Δήμαρχος Σαρωνικού πρόκειται για το πρώτο έργο Σύμβασης Ενεργειακής Απόδοσης (ΣΕΑ) με 100% αυτοχρηματοδότηση και ανάληψη ρίσκου από τον ιδιωτικό τομέα. Αυτό σημαίνει ότι ο δήμος δεν θα δαπανήσει ούτε ένα ευρώ κι αυτό γιατί ο ανάδοχος θα υλοποιήσει το έργο με δικά του κεφάλαια και θα αποπληρώνεται τμηματικά σε βάθος 12ετίας. Ταυτόχρονα, ο Ανάδοχος είναι υπόχρεος για τη 12ετή εγγύηση και συντήρηση του οδικού δικτύου φωτισμού.  Το κόστος της επένδυσης θα καλυφθεί αποκλειστικά από τους πόρους που αυτή θα εξοικονομήσει.

Στα πλαίσια αυτού του μεγάλου έργου θα γίνουν τα εξής:

  • Εγκατάσταση 16,147 έξυπνων  φωτιστικών σωμάτων σύγχρονης τεχνολογίας τύπου LED, με απόδοση 170 lum/w, στο σύνολο της γεωγραφικής έκτασης του Δήμου. Τα εγκαταστημένα  φωτιστικά  θα εξασφαλίσουν εξοικονόμηση ενέργειας της τάξης του 75% .
  • Εφαρμογή πρότυπων και προδιαγραφών για την παροχή φωτισμού, ανάλογα με κάθε κατηγορία οδών.
  • εγκατάσταση Συστημάτων Τηλεδιαχείρισης-Ελέγχου Ενέργειας-Προληπτικής Συντήρησης για το σύνολο της υποδομής,
  • Ανάπτυξης της πλατφόρμα ΕΞΥΠΝΗΣ ΠΟΛΗΣ (SMART CITIES ) που θα περιλαμβάνει τα παρακάτω υπό-συστήματα :
  1. Σύστημα Τηλεδιαχείρισης Φωτισμού
  2. Σύστημα Έξυπνης Στάθμευσης
  3. Σύστημα Έξυπνων Κάδων Απορριμμάτων
  4. Σύστημα Διαχείρισης Σημείων Ελεύθερης Πρόσβασης WiFi
  5. Σύστημα Διαχείρισης Κυκλοφοριακής Ροής