Ελληνικά English

Ξεκίνησε το μεγάλο έργο αναβάθμισης και εκσυγχρονισμού στο Δήμο Πειραιά

Το μεγάλο έργο υποδομής το οποίο αποτελούσε δέσμευση της δημοτικής αρχής, έχει αναλάβει να υλοποιήσει μέσα από διαγωνιστική διαδικασία, η Ένωση Εταιρειών ΟΤΕ και GlobiLED. Μάλιστα, ο Πειραιάς είναι ένας από τους πρώτους δήμους που προχωρούν στον συνολικό εκσυγχρονισμό του δημοτικού φωτισμού.

Τα οφέλη για το δήμο Πειραιά  όσο και για τους δημότες του είναι σημαντικά

-Το συνολικό  εγγυημένο οικονομικό όφελος του Δήμου και των δημοτών του Πειραιά αναμένεται να ξεπεράσει τα 3,3 εκατ. ευρώ.

-Η εγγυημένη εξοικονόμηση ενέργειας αναμένεται να φτάσει το 77,5%.

-Το ενεργειακό αποτύπωμα του δήμου θα μειωθεί κατά 10.578 τόνους CO2/έτος.

-Η αισθητική αναβάθμιση της πόλης με την ανάδειξη αξιοθέατων, μουσείων, θεάτρων και γενικότερα σημαντικών αρχιτεκτονικών δημιουργιών και ιστορικών μνημείων.

-Η ενίσχυση του αισθήματος ασφάλειας των πολιτών, καθώς το άπλετο φως των σύγχρονων φωτιστικών LED, θα φτάσει ακόμη και την πιο απόμερη γωνιά του δήμου.

-O μηδενισμός των ετήσιων εξόδων συντήρησης φωτιστικών τα επόμενα 12 χρόνια, καθώς το έργο αυτό το έχει αναλάβει ο ανάδοχος.

-Το Σύστημα Τηλεελέγχου – Tηλεδιαχείρισης – Eλέγχου ενέργειας Φωτισμού και το Σύστημα προληπτικής συντήρησης που θα λαμβάνει ως υπηρεσίες μέσω της Πλατφόρμας Έξυπνης Πόλης (Smart Cities).