Στην Ελλάδα, ζούμε σε μία δυσάρεστη πραγματικότητα, όπου η χώρα μας, μαζί με τη Μάλτα, παραμένει ουραγός στον τομέα της διαχείρισης των απορριμμάτων. Βάσει των επίσημων στοιχείων για τη διαχείριση των απορριμμάτων, το 80% των σκουπιδιών στην Ελλάδα καταλήγει σε χωματερές, ενώ ανακυκλώνει μόλις το 20%.
Η GlobiLED, ηγέτης στην τεχνολογία του έξυπνου οδοφωτισμού (smart lighting) και της δημιουργίας της έξυπνης πλατφόρμας «smart cities», έχει τη χαρά να ανακοινώσει τη συνεργασία της με μία εκ των κορυφαίων εταιρειών στον κόσμο, την FarSite Communications, στον τομέα waste management solutions.

Η FarSite Communications, με γραφεία στο Ηνωμένο Βασίλειο και την Κίνα, είναι εξειδικευμένη στον σχεδιασμό και την ανάπτυξη καινοτόμων προϊόντων και λύσεων στον τομέα της διαχείρισης απορριμμάτων μέσω της τεχνολογίας και των εφαρμογών του διαδικτύου και της χρήσης έξυπνων συσκευών Gateways και M2M/IoT που διακινούνται σε περισσότερες από 100 χώρες και σε ένα ευρύ πελατολόγιο που περιλαμβάνει παγκόσμια ονόματα εταιρειών, φορέων και οργανισμών, όπως: εταιρείες διαχείρισης απορριμμάτων, Τράπεζες, Κυβερνητικές Οργανώσεις, Αεροπορική βιομηχανία, Στρατός καθώς και εταιρείες λιανικής.
Ο Steve Scott, Διευθυντής της FarSite Communications δήλωσε:


«Είμαστε ενθουσιασμένοι που θα συνεργασθούμε με την GlobiLED έτσι ώστε από κοινού να δημιουργήσουμε και να προσφέρουμε στους συνεργάτες και πελάτες της GlobiLED , SMART WASTE MANAGEMENT SOLUTIONS, είτε πρόκειται για εταιρείες/φορείς του ευρύτερου δημόσιου τομέα, όπως Δήμοι και Περιφέρειες, είτε εταιρείες του ιδιωτικού τομέα».