Το μεγάλο έργο υποδομής το οποίο αποτελούσε δέσμευση της δημοτικής αρχής, έχει αναλάβει να υλοποιήσει μέσα από διαγωνιστική διαδικασία, η Ένωση Εταιρειών ΟΤΕ και GlobiLED. Μάλιστα, ο Πειραιάς είναι ένας από τους πρώτους δήμους που προχωρούν στον συνολικό εκσυγχρονισμό του δημοτικού φωτισμού.

Τα οφέλη για το δήμο Πειραιά  όσο και για τους δημότες του είναι σημαντικά

-Το συνολικό  εγγυημένο οικονομικό όφελος του Δήμου και των δημοτών του Πειραιά αναμένεται να ξεπεράσει τα 3,3 εκατ. ευρώ.

-Η εγγυημένη εξοικονόμηση ενέργειας αναμένεται να φτάσει το 77,5%.

-Το ενεργειακό αποτύπωμα του δήμου θα μειωθεί κατά 10.578 τόνους CO2/έτος.

-Η αισθητική αναβάθμιση της πόλης με την ανάδειξη αξιοθέατων, μουσείων, θεάτρων και γενικότερα σημαντικών αρχιτεκτονικών δημιουργιών και ιστορικών μνημείων.

-Η ενίσχυση του αισθήματος ασφάλειας των πολιτών, καθώς το άπλετο φως των σύγχρονων φωτιστικών LED, θα φτάσει ακόμη και την πιο απόμερη γωνιά του δήμου.

-O μηδενισμός των ετήσιων εξόδων συντήρησης φωτιστικών τα επόμενα 12 χρόνια, καθώς το έργο αυτό το έχει αναλάβει ο ανάδοχος.

-Το Σύστημα Τηλεελέγχου – Tηλεδιαχείρισης – Eλέγχου ενέργειας Φωτισμού και το Σύστημα προληπτικής συντήρησης που θα λαμβάνει ως υπηρεσίες μέσω της Πλατφόρμας Έξυπνης Πόλης (Smart Cities).